Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Home Termostate ambient Termostate de ambient Computherm Termostat de ambient fara fir Computherm Q8 RF

Termostat de ambient fara fir Computherm Q8 RF

Cod produs:   Q8RF
Producator:   Computherm
Pret:   31000lei cu TVA
Contact: 021 345 56 07 / 0723 172 349   Email: comenzi@aleroma.ro
Descriere Termostat de ambient fara fir Computherm Q8 RF

Termostat de ambient fara fir Computherm Q8 RF

Pachetul contine un receptor si doua termostate.
Termostatul de ambient COMPUTHERM Q8 RF este compus dintr-un sistem de 2 termostate de camera(maxim 4), digitale, programabile, cu radiofrecventa si un receptor comandat de acestea.
Cronotermostatul COMPUTERM Q8 RF este adecvat pentru comanda unui aparat de incalzire sau unul de climatizare, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire centrala comercializate în România, indiferent de tensiunea de comandã, de 24 V sau 230 V.
Receptorul poate sesiza semnalele trimise de termostatele fara fir, cu radiofrecventa, amplasate în maxim 4 zone ale locuintei.
Receptorul este adecvat preluarii comenzilor de la maximum 4 termostate model Q8 RF TX, amplasate în 4 zone diferite ale cladirii.
Receptorul primeste semnalele transmise de termostatele fara fir si da comanda catre elementele de executie ale centralei termice—sau a aparatului de climatizare dupa caz—prin închiderea contactelor celor 4 relee corespunzãtoare fiecãrei zone.
Receptorul mai are în componenta si un releu general, care va fi comandat de fiecare data cand receptorul primeste semnal de la oricare dintre cele 4 termostate.Acest releu are contacte lipsite de potential electric si serveste la pornirea centralei termice.
Cele 4 relee corespunzatoare celor 4 zone comanda elementele de executie (pompe, valve) cu tensiune de 230 Vc.a. de maximum 1 A pentru sarcina rezistiva si 0,3 A pentru sarcinã inductivã.
Impartirea în zone a sistemului de incalzire va da posibilitatea de de a reduce cheltuielile prin incalzirea doar a acelor zone de care aveti nevoie.
Zonele pot fi comandate în mod independent, una sau mai multe, sau toate cele 4 deodata.
Legatura dintre termostate si receptor este realizata prin transmisie radio, deci nu sunt necesare legaturi cu conductori electrici.
Codul de siguranta al receptorului si al fiecarui termostat asigura protectia impotriva semnalelor externe perturbatoare.
Termostatele sunt programabile dupã dorinta, asigura CONFORT prin obtinerea temperaturilor dorite în zonele diferite.
Termostatele sunt mobile, nu necesita legatura electrica prin cablu la centrala termica, ele sunt emitatoare care trimit semnale de radiofrecventa cãtre receptor ( un modul fix în legãturã directã cu centrala termica sau cu cu valvele termoelectrice de zonã ).
Receptorul primeste semnalele de la termostate si comanda pornirea sau oprirea cazanului prin cablul electric conectat între receptor si centrala termica, precum si elementele de executie zonale (valve electrotermice, pompe) conectate la rândul lor tot prin cabluri, la bornele specifice din receptor.

Pentru a economisi energia bateriilor si a prelungi durata lor de viatã, termostatul nu emite permanent semnale, ci trimite receptorului comenzi cu o periodicitate de aproximativ 9 minute.Raza de actiune este de aproximativ 50 m în teren deschis si de aproximativ 30 m într-o cladire, transmisia fiind influentata de structura clãdirii.
Raza de actiune este redusa de elementele de constructie metalice si din beton armat.
Termostatele au un numar de serie de fabricatie.
Acest numar este trecut si pe receptor.
Termostatele si receptorul sunt acordate din fabrica.
Sensibilitatea de comutare reprezintã diferenta dintre temperatura reglatã si temperatura la care termostatul comutã, cupleazã sau decupleazã centrala termica.
Sensibilitatea termostatului este de ± 0,2°C.
Functia antiblocare pompaCu scopul prevenirii blocarii pompei, la ora 0 si 00 minute, termostatul comanda pornirea cazanului pentru 1 minut.
Comanda este data numai în situatia în care, timp de 24 ore, termostatul nu a mai dat comanda de pornire.
Daca se întrerupe tensiunea de alimentare de la retea, receptorul va comanda decuplarea cazanului, care oricum nu poate functiona în lipsa curentului electric.
Dupa ce reapare tensiunea retelei, termostatul si receptorul vor continua, dupa câteva minute, derularea programului prescris.

 
Alte produse din categorie